networking udev rules

Aquí tenéis un pequeño truquillo para aquellas interfaces de red con números altísimos. Esto ocurre cuando probamos muchas tarjetas de red, udev en cada inicio va añadiendo las nuevas interfaces de red en sus reglas, pero si las tarjetas de red ya no son existentes, lo mas sensato es eliminarlas del todo, a menos que quieras sufrir el eterno castigo de llamarle eth4 a tu interfaz de red hasta el próximo formateo.

# vi /etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules
# This file was automatically generated by the /lib/udev/write_net_rules
# program, run by the persistent-net-generator.rules rules file.
#
# You can modify it, as long as you keep each rule on a single
# line, and change only the value of the NAME= key.

# PCI device 0x8086:0x10f5 (e1000e)
SUBSYSTEM==”net”, ACTION==”add”, DRIVERS==”?*”, ATTR{address}==”00:1f:16:39:**:**”, ATTR{dev_id}==”0x0″, ATTR{type}==”1″, KERNEL==”eth*”, NAME=”eth0″

# PCI device 0x8086:0x4236 (iwlagn)
SUBSYSTEM==”net”, ACTION==”add”, DRIVERS==”?*”, ATTR{address}==”00:21:6a:a5:**:**”, ATTR{dev_id}==”0x0″, ATTR{type}==”1″, KERNEL==”wlan*”, NAME=”wlan0″

Eliminas las líneas que no corresponden a tus tarjetas de red. Guardas y reinicias.

One Comment

  1. Molt útil.

    Com a complement: per quan tens un sistema que arrenca via xarxa (Etherboot, PXEBoot o derivats + NFS) i tens una llista de màquines que ho fan servir (com a un clúster) el que t’interessa és fer que totes les MACs (bé, només la primera de cada node) s’anomenin eth0. Així, et connectis al node que et connectis, sempre serà eth0 la que s’usi.

    Molt útil també per configurar les màquines: quan has de dir-li a un dimoni la interfície a la que associar-se, per exemple, o quan has de mirar les estadístiques del munin.

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.