l’evolució dels monitors

Des dels principis de la informàtica, el monitor, un aparell similar a una televisió que s’endollava o simplement era part del mateix ordinador.

La informàtica va començar amb fitxes (a molts llibres comenten que abans s’havien creat tot de màquines rudimentàries com l’àbac o la màquina diferencial de baggage), màquines que calculaven complicades operacions matemàtiques i en treien el resultat en format de paper imprès, moltes de les operacions es complicaven i requerien un xic més de paper, fins que el fet d’un ordinador era una despesa en paper molt important; això que decidiren cap allà als anys 70 mostrar els resultats en una pantalla. Una rudimentària pantalla monocrom, amb unes brillants lletres verdes.

Ordinadors de Segona Generació: IBM S/360IBM S/360

IBM S/650IBM S/650

Amb l’aparició dels monitors, la interacció amb els ordinadors començà a ser més senzilla i ja no calien geeks per poguer parlar amb les màquines. La informàtica evolucionà i arribà a l’usuari domèstic a la mà d’Steve Jobs, un dels dos socis fundadors d’Apple.
Diferents ordinadors antics d’Apple

Començaren a aparèixer més i més empreses que es dedicaven a la fabricació d’ordinadors, a més de les ja existents IBM i Apple.

Els monitors al cap d’uns anys ja s’utilitzaven a qualsevol dispositiu. Durant molts i molts anys els que han regnat en el món dels monitors han estat els CRT, pantalles de tub, centenars de tubs col·locats un al costat de l’altre que amb l’emisió d’una quantitat d’electricitat o altra formàven una imatge, un text o el què fés falta.

IBM

Monitor Sun

Apple imac, amb la CPU dintre el monitor

Els primers models eren bastant rudimentaris, però la tecnologia anava avançant i els components cada cop eren més petits, els monitors CRT van arribar a ser quasi plans.

Al cap d’uns anys van sortir les pantalles TFT, que inicialment s’utilitzaven a portàtils, però anys més tard es van estendre als ordinadors de sobretaula.

HP 110

Portàtil IBM (inicis dels ’90)

PDA IBM

Hercules Prophetview 17″

Hercules 19″

I al pas del temps les TFT tampoc s’han escapat de quedar-se cada cop més primes, inclús algunes de les més noves ja permeten fer vertaderes virgueries i la qualitat d’imatge és quasi perfecte!

Monitor TFT extra pla (ultra slim)

Virgueries :)

Però als nostres monitors encara els queda moltíssim per evolucionar :( però per sort podem veure a través d’alguns videos com poden ser els monitors en el futur; senyors, seguin, relaxin-se, estrenyin-se els cinturons, aquí teniu una petita mostra de com treballarem amb els ordinadors:

http://video.google.com/videoplay?docid=6379146923853181774

i més genial encara :P (atenció que hi ha un anunci al principi, espereu uns segons i després a babejar)
http://fastcompany.com/video/general/perceptivepixel.html

Espero que els hi hagi agradat :)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.